Keep the heartbeat going!

2902

Serious Request haalt ook dit jaar weer geld op voor goede doelen. Het geld dat bij een van de doelen word opgehaald gaat naar reanimatiecursussen en AED’s. In Helmond wordt hiervoor dit jaar geld ingezameld naar aanleiding van een gebeurtenis die plaats vond in 2017.

Luc Jacobs
Luc Jacobs, oud-leerling van het Dr.-Knippenbergcollege, was 26 jaar toen hij tijdens een uitwedstrijd voor zijn club Helmondia een hartstilstand kreeg. Teamgenoten Vince en Peter zagen het gebeuren, en lieten een AED halen. Ze wisten gelukkig beide hoe ze moesten reanimeren. Helaas is Luc de dag erna alsnog in het ziekenhuis overleden.

De benefietwedstrijd
Op 22 december heeft Helmondia 4 een benefietwedstrijd georganiseerd bij Sportpark de Braak. In deze wedstrijd, waar Berry van Aerle zich ook voor heeft ingezet, speelde Helmondia 4 tegen HC Helmond. Voorafgaand werd een minuut stilte gehouden voor Luc en verscheen er een prachtige regenboog boven het veld. Helmondia 4 won de wedstrijd met 6-2 onder luid applaus van de vele toeschouwers. De opbrengst van deze wedstrijd zal naar AED’s en reanimatiecursussen gaan.

Het belang van reanimatiecursussen
Crétien Jacobs, de vader van Luc en werkzaam in het Elkerliek ziekenhuis, benadrukt het belang van meer AED’s en mensen die kunnen reanimeren. Hij vind het belangrijk dat kinderen op school leren reanimeren, zodat mensen weten wat ze moeten doen in een situatie zoals die van Luc. “Het zou normaal moeten zijn, dat er reanimatiecursussen worden gegeven, en dat mensen er al van jongs af aan mee om leren gaan. In sommige landen gebeurt dit al, zo zijn reanimatiecursussen in bijvoorbeeld Scandinavië al verplicht.”

Reanimatie demonstratie
Ook leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege waren bij deze wedstrijd. Zij hebben een indrukwekkende demonstratie gegeven van het reanimeren dat ze op school hebben geleerd, met behulp van de beat van drie Helmondse muziekkorpsen. Het is belangrijk dat meer mensen leren reanimeren. De leerlingen van het Dr.-Knippenbergcollege leren reanimeren op school, maar het is belangrijk dat er daarnaast ook zo veel mogelijk andere mensen zijn die weten hoe ze iemand moeten reanimeren.

Doneer ook!
Inmiddels is het streefbedrag van € 5000 al ruim € 17.000 geworden en het loopt nog steeds op. Laten we hopen dat er met het opgehaalde geld, genoeg reanimatiecursussen gehouden kunnen worden, er op meer plekken AED’s worden opgehangen en er daarmee levens kunnen worden gered.

Doneren hiervoor is nog steeds mogelijk, ga naar: https://www.seriousrequestdonatie.nl

Keep the heartbeat going!