Over het Mediahuis

Wij zijn leerlingen van vier middelbare scholen in Helmond. Deze scholen vormen samen OMO Scholengroep Helmond. Samen vormen we een redactie: het hart van Mediahuis Helmond. Alle producties op deze website (tekst, fotografie én video) zijn door ons gemaakt. De vier scholen? Dat zijn:

Klik op de afbeelding hiernaast om te zien wat we zoal in ons eerste jaar hebben gedaan, schooljaar 2018-2019. Naast ons werk, vind je op deze website ook ook bijdragen van gastschrijvers. Dit kunnen leerlingen zijn van onze scholen, maar ook anderen kunnen ons altijd benaderen voor een column, artikel – noem maar op. Denk aan docenten of ouders, organisaties als Het Speelhuis en Helmond Sport. Maar denk ook aan ondernemers, politici of mensen die veel weten van media, psychologie of de nieuwste films en boeken.

Wat we nog meer doen
Wij vormen Mediahuis Helmond omdat we het leuk vinden en beter willen worden in vaardigheden als schrijven, fotograferen, filmen, beeldbewerking en videomontage. We krijgen er geen cijfer voor, wel veel voldoening! Af en toe krijgen we gastcolleges op school en trekken we eropuit om te zien hoe het eraan toegaat op echte redacties, bij mediabedrijven in de regio. We vinden het ook leuk om samen te werken met partijen als Weekkrant De Loop, Omroep Helmond, Dit Is Onze Wijk, De Weblog en ED.

Contact
Heb je een tip voor ons? Kun je iets voor ons betekenen?
Wil je meedoen of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@mediahuishelmond.nl!