Stoere auto’s en breeduit lachende zieke kinderen

1799

Smile Per Mile, een heel belangrijk Helmonds event dat al enkele jaren georganiseerd wordt op het terrein van het Carolus. Redactrice Merle Koster bracht een bezoek; dit is haar verslag.

Ondanks de regen stonden de kinderen te stralen naast de stoere auto’s op het plein van het Carolus Borromeus College. Smile per Mile is een stichting die speciaal voor kinderen met een ziekte of beperking een grandioze dag organiseert. Smile per Mile is opgericht door Wesley Waldt. Hij fotografeerde vroeger altijd al bijzondere auto’s en leerde zo veel mensen met een bijzondere auto kennen. Toen hij door kennissen gevraagd werd een laatste rit voor een jongetje met kanker te regelen, kwam hij op het idee dit voor meer kinderen te organiseren.

Zo’n zestig gezinnen waren vandaag de gelukkigen voor een speciale dag. Sommigen verheugden zich al weken op de dag, anderen hoorden het vanmorgen pas, aangekomen op het Carolus. Voor Kevin was het de eerste keer, hij rolde enthousiast langs de auto’s op zoek naar zijn kenteken ZT… stralend als de auto’s flink lawaai maakten en helemaal gelukkig toen hij zijn auto gevonden had. Moeder genoot net zo hard mee. Ze had het pas vandaag vertelt, zodat het echt een super verrassing was. Nadat alle auto’s vertrokken waren, kon zij binnen meegenieten op een groot scherm waar live de gebeurtenissen van de kinderen gevolgd konden worden.

Overal waar je keek zag je verwonderde gezichten van kinderen en toen de auto’s startten hoorde ik om me heen “Wauw!” en “Harder!”. Het was ook voordat ze de auto’s gingen bekijken al heel leuk voor de kinderen. Zo waren er veel met de ballonnen aan het spelen of de kleurplaten aan het versieren. Op het moment dat er uitgelegd werd hoe ze zouden gaan vertrekken riep er een kindje superhard door de zaal “Jaaaa, we gaan vertrekken!”

Een van de medewerkers vertelt: “Voor kinderen is dit echt een geweldige ervaring, even niet meer denken aan ziek zijn, pillen, spuitjes, ziekenhuisbezoeken of slecht nieuws gesprekken, maar gewoon genieten, enorm genieten.”

“Het is een prachtige dag, echt prachtig”, roept een van de deelnemende kinderen. “Ondanks de regen?”, vraagt de vader. “Jaaa! Pap! Geweldig is het!” Daar doen ze het voor, de chauffeurs die vandaag de kinderen meenamen in de meest prachtige auto’s.

Marc Boes, aanwezig met drie van zijn vijf Porsches, heeft zoon en dochter opgetrommeld om ook mee te rijden. Zo maken ze voor drie gezinnen de dag super speciaal. Zijn dochter heeft een meisje in de auto en is helemaal blij. Niet veel later zien we ze stralend in de auto voorbijrijden, op naar een mooie rit.