Het ultieme kerstgevoel: 8 tips voor in je vakantie

1883

Ik heb altijd een bepaald idee over kerst. Natuurlijk is dit bij iedereen anders. Ik ben altijd heel traditioneel, dus voor mij is kerst een feestje! Ik leg in een paar punten uit wat ik erg leuk vind. Misschien heb jij dit ook wel gedaan deze kerst, of vind je het leuk om dit nog te doen in de vakantie. Wil je weten hoe mijn kerst eruitziet? Lees dan snel verder!

1. De kerstkoekjes
Natuurlijk kun je de kerstkoekjes kopen bij de supermarkt, maar wat is er leuker om ze met de familie of vrienden zelf te bakken en op te eten. Vergeet niet om wat te kliederen en als alles klaar is de bak met deeg uit te likken.

2. Schaatsbaan
In het Helmondse centrum staat nu een schaatsbaan. Als je niet kan schaatsen of het nog nooit gedaan hebt, geen zorgen: ze hebben een terras waar je lekker kunt genieten van warme soep of chocolademelk! Ze zijn niet alleen maar met kerst open, ze zijn tot 7 januari 2019 open. Genoeg tijd om te schaatsen dus tijdens de vakantie! Je kunt het winterkasteel ook combineren met de schaatsbaan, er is namelijk een combiticket!

3. Winterkasteel Helmond
In het kasteel Helmond is het gezellig versierd in kerstsfeer. Ook houden ze hier een spannende lampionnentocht door het prachtige winterkasteel (ook weer leuk om te doen met je jongere broertje of zusje)! Dit kun je doen op 28 december of 4 januari. Na afloop is er voor iedereen wat lekkers te eten! Ook kun je hier de kerstman ontmoeten.

4. Naar andere mensen gaan
Ga eens naar andere mensen toe. Ga eens op bezoek bij mensen die nooit bezoek krijgen. Deze mensen zitten alleen, maar als jij bij ze op bezoek gaat zijn ze niet alleen! Een gezellige avond voor allebei en die mensen help je dan ook! Mensen die alleen zitten worden er blij van als je langskomen.

5. Het spetterende nieuwjaar is gekomen!
Nu kerstmis voorbij is, kun je alvast de oliebollen en champagne kopen! Gezellig met de familie of vrienden kletsen en wachten tot het 12 uur is. Ook is het spannend of je iets hebt gewonnen met de loterij! Ga je nog vuurwerk afsteken? Wees voorzichtig en heb vooral heel veel plezier.

6. Netflix/Pathé
Gezellig met het hele gezin op de bank hangen met een leuke kerstfilm, zoals Home Alone, dat is altijd erg lachen. Ook staan er nog andere leuke kerstfilms op Netflix, zoals de Christmas Calender. Vergeet ook niet om wat lekkers op tafel te zetten om te smullen! Ook kan je als je een CJP-pas hebt gekregen op school, korting krijgen op de bioscoop (Pathé). Ga lekker naar de bios en ga naar een leuke (kerst)film! Vergeet niet de popcorn of chips te kopen! 🙂

7. Boek lezen/naar de bibliotheek
Ik vind boeken lezen erg leuk! Ik ga deze vakantie dus weer even offline en pak dat boek dat ik al maanden wilde lezen, hang op de bank met een dekentje eroverheen en duik lekker weg in mijn boek. Lekker warm met een beker warme melk en niet te vergeten…. de kerstkoekjes! Je kunt ook naar de bibliotheek in Helmond. Je wordt dan door de voorlezers van Blikkie de Voorleesbus voorgelezen (leuk voor je kleine broertje of zusje)! Dit wordt bijna iedere dag gedaan! Je kunt hier gewoon binnenlopen en luisteren naar de leukste (kerst)verhalen. Hierna kun je een kopje warme chocolademelk drinken bij het lunch- en Leescafé De Bieb! Een leuk middagje uit.

8. De kerstinkopen
Gezellig met het gezin of natuurlijk met je vrienden shoppen in de stad. Leuke cadeaus kopen voor heel de familie. En natuurlijk in de kerststemming komen door de kerstmuziek in de stad. En nog leuker… de uitverkoop is begonnen… Je kunt misschien nu die leuke kleren die je had zien hangen, nu wel kopen van je kleedgeld!

Ik wens jullie een hele fijne kerst, een gezellig oud & nieuw en een spetterend 2019!