Recensie van Schuld in Het Speelhuis

3014

Mel Wallis de Vries schreef in 2015 de jeugdthriller ‘Schuld’. Van dit adembenemende boek is inmiddels een musical gemaakt die van oktober 2018 tot maart 2019 door heel Nederland speelt. Onze redacteuren Fenne Sproet en Libby Bekkers gingen kijken in Het Speelhuis.

Schuld
Op de school van hoofdpersonage Tess, plegen drie leerlingen kort achter elkaar zelfmoord. Er lijkt geen verband tussen te zitten, maar daar gaat Tess anders over denken wanneer ze een briefje krijgt waarop staat: ‘Jij bent de volgende’. Samen met mede leerlingen probeert ze uit te zoeken van wie de briefjes zijn, maar niemand is te vertrouwen…

De musical wordt gespeeld door: Wieneke Remmers, Ridder van Kooten, Anne de Blok, Jamie Kampinga en Sjors Arts. De voorstelling is geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen, met muziek van Fons Merkies.

Onze mening
Wij bekeken de voorstelling in theater Het Speelhuis in Helmond.

Onze reactie na afloop van de voorstelling:

Libby: “Ik vond het echt heel leuk, de acteurs waren erg goed en het verhaal trok gelijk mijn aandacht. Ik heb de boeken van Mel Wallis de Vries altijd graag gelezen, en vond het daarom extra leuk om hier de uitvoering van te zien.”

Fenne: “Het is echt een meeslepend verhaal, het voelde gelijk of je er midden in zat! Door de  afwisseling van dans, zang en toneel vond ik het extra leuk om naar te kijken. Je kent vast wel het gevoel dat je een boek aan het lezen bent en dan niet meer kan stoppen met lezen omdat het zo een aangrijpend verhaal is, dat gevoel had ik ook bij deze voorstelling. De voorstelling is zeker een goede aanrader!”

Vals
Er worden vanaf nu nog 2 voorstellingen gespeeld, maar wees niet getreurd! Dit is niet het laatste wat je van Mel Wallis de Vries zult zien. In 2019 komt namelijk de film: ‘Vals’ uit, als verfilming van het jeugdboek.

Wij vonden dit in ieder geval een hele leuke ervaring! Dankjewel, theater Het Speelhuis!