Tien tips: wat te doen tijdens corona in de herfstvakantie?

2888

Door corona moet je veel thuis blijven en zijn de dingen die je normaal doet niet altijd meer mogelijk. Na de nieuwe maatregelen kan je zelfs nog minder doen. De volgende punten uit de persconferentie van minister president Rutte op dinsdag 13 oktober 2020 zijn een aantal voorbeelden die van invloed zijn op je vrijetijdsbesteding: je mag maar drie personen per dag ontvangen, binnen en buiten bestaat een groep uit maximaal 4 personen van verschillende huishoudens en de horeca sluit. Daarom heb ik een aantal dingen verzameld die je kan doen tijdens Corona in de herfstvakantie.

Een top tien van redactrice Annabel Schuitemaker!

Tien tips: wat te doen tijdens corona in de herfstvakantie?

  1. Een leuke activiteit zonder naar buiten te gaan is bakken. Je kunt fijn binnen zitten maar toch wat doen. Het bakken zelf is natuurlijk al heel leuk, maar na het bakken kan je het ook nog uitdelen aan je gezinsleden.
  2. Het blijft leuk om creatief bezig te zijn. Schilderen is hiervan een goed voorbeeld. Het beste is als je al verfspullen thuis hebt, maar je kan ook naar de winkel gaan voor verfspullen. Je moet dan wel zorgen dat je een mondkapje op hebt.
  3. Als je niet te veel wilt doen, maar je je toch wilt vermaken dan is Netflix of Disney + een leuke activiteit. Je kan dat alleen doen of je kunt een film avond houden met vrienden. Je moet dan wel opletten dat je maar maximaal drie personen thuis uitnodigt per dag.
  4. Voor wat jongere kinderen is het soms leuk om een dagje weg te gaan in plaats van de hele dag binnen te zitten. Er is een autospeurtocht speciaal voor kinderen waarbij je langs speeltuinen, doeplekken en dieren gaat. Als je meer informatie over dit uitstapje wilt, dan kan je hier klikken.
  5. Gelukkig mag je met de nieuwe corona-maatregelen wel nog naar musea. Een voorbeeld van een leuk en trendy museum is het Upside Down museum van Anna Nooshin of her VR Adventure Den Bosch. Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke musea waar je van alles kan doen. Let er wel op dat je vaak online moet reserveren om daar binnen te komen.
  6. Een leuk ding om de tijd mee te doden is je kamer veranderen. Je zit er elke dag. Naast dat het leuk is om te doen heb je ook nog eens een leuk resultaat, waar je nog lang van kan genieten. Je hoeft niet perse naar de winkel om dit te doen. Je kunt ook gewoon de indeling veranderen en je kan kijken of je nog bruikbare spullen hebt liggen op zolder.
  7. In de herfstvakantie is het handig om wat bij te verdienen. Je kunt klusjes in huis doen. Dat neemt vaak niet veel tijd in beslag waardoor je wel nog tijd hebt om de andere dingen van dit lijstje te doen.
  8. Het begint weer kouder te worden en het word ook weer eerder donker. Het is dus fijn om een leuk boek te hebben om te lezen. Zo kan je wegduiken in het verhaal en hoef je even niet te denken aan Corona. Tegenwoordig kan je online boeken lezen of als je niet veel van lezen houd kan je online luisterboeken beluisteren.
  9. Binnenkort is het weer Halloween. Het is dan leuk als je een aantal versieringen hebt voor in huis. Aangezien je nu vakantie hebt, heb je hier genoeg tijd voor. Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan voor versieringen, maar je kunt ze ook zelf maken. Je kunt bijvoorbeeld pompoenen gaan uithollen en vervolgens voor je voordeur neer zetten. Een andere leuke versiering die je kunt maken voor Halloween is een spokenslinger. Dit kan je maken door bolle lampje in een wit uitgeknipt doek te knopen en er een gezicht op te tekenen.
  10. Iedereen luisterde weleens naar muziek. Daarom is het leuk om bij te blijven bij alle nieuwe liedjes. Een leuke activiteit om te doen is dan ook om nieuwe liedjes te ontdekken en in je afspeellijst te zetten.