Hoop om te leven

1706

Zaterdag 29 juni en zondag 30 juni is het evenement Samenloop voor Hoop weer gehouden, bij sportclub H.A.C. in Stiphout. Tijdens deze dagen spannen honderden vrijwilligers zich in voor het goede doel, om geld op te halen voor KWF.

Samenloop voor Hoop
Samenloop voor Hoop is een evenement dat om de twee jaar wordt gehouden. Er zijn veel verschillende groepen die roulerend 24 uur lang rondes gaan lopen, om zo geld in te zamelen. Andere staan spullen te verkopen, soms hebben ze dit zelfgemaakt of zijn het ingezamelde spullen.

Kaarsenceremonie
’s Avonds, toen het donker werd, begon de ontroerende kaarsenceremonie. De survivors, mensen die nu strijden tegen kanker en mensen die kanker hebben overleefd, liepen voorop met speciale fakkels in hun hand voor een ereronde. Er stonden naast de looproute duizenden kaarsenzakken waar allemaal mooie tekeningen en teksten opstonden. Tegen de avond werden deze door vrijwilligers aangestoken, vooral tijdens de kaarsenceremonie en ‘s nachts gaf dit een wonderbaarlijk effect.

Entertainment en sfeer
Op het podium is live muziek gespeeld door veel verschillende artiesten.
Mensen hebben gelachen, genoten en gehuild. Je voelde hierdoor de verbondenheid tussen alle deelnemers. Vooral de kaarsenceremonie was een speciaal, indrukwekkend en emotioneel moment. Doordat je alle kaarsen zag branden langs de looproute en de teksten op de kaarsenzakken las, werd het doel van de Samen Loop Voor Hoop actie weer volledig duidelijk.

Geld
Door de hulp van alle mensen die dingen hebben gekocht, verkocht, sponsoren en mensen die rondes hebben gelopen is in totaal 101.405,- euro opgehaald. De kankerbestrijding kan met dit geld veel onderzoeken doen en proberen mensen weer beter te maken.