Mijn eerste première: Prince Charming in de Cacaofabriek!

2289

In het weekend van 10 & 11 november was het zover, mijn animatiefilm draaide in de Cacaofabriek! Na 3 maanden flink bezig te zijn geweest met het bedenken, ontwerpen en tekenen van mijn animatie film had ik nooit gedacht dat hij ooit terecht zou komen in een echte bioscoopzaal!

Prince Charming is een liefdessprookje over 2 prinsen, het is een animatie film die helemaal zelf is getekend in de zogeheten ‘storyboard’-stijl. Met deze film heb ik overigens ook de Jacques Vriens Cultuurprijs gewonnen. Oftewel mijn maanden lange proces van hard werken werd uiteindelijk beloond en daar ben ik ontzettend dankbaar voor!

Toen ik aangeboden kreeg door Jochem Otten, directeur van het Speelhuis en de Cacaofabriek, dat mijn film misschien kon draaien in de Cacaofabriek maakte mijn hart echt een sprongetje. OMG ECHT?! En dan een maandje later zit je in een volle zaal met spanning af te wachten tot dan jouw film verschijnt op het grote doek. Het was een moment om niet te vergeten!

Mijn keel was gewoon droog geworden van de stress. Wat als er niemand zou komen opdagen? Wat als er iets mis is met het beeld/geluid? Wat als ze mijn film niet leuk vinden? Het hele weekend spookte deze gedachten door mijn hoofd. Maar dan zit je daar met familie, vrienden en zelf mensen die ik nog nooit eerder heb gezien en dan is al je stress in één keer verdwenen. Dan besef je je toch echt dat dit jouw film is die daar draait en dan kan je alleen maar blij zijn. Ik heb er eigenlijk geen woorden voor. Dankjewel.

Nieuwsgierig? Kijk hier!