Xperiment: interview met actrice Jasmijn Diebels

2189

Jasmijn Diebels is een castlid van Xperiment. Ik heb haar geïnterviewd, omdat ik graag wil weten hoe zij over Xperiment denkt.

Wat is het doel van jullie voorstelling?
“Wij willen met de voorstelling laten zien dat de vooroordelen die mensen hebben niet altijd kloppen.”

Wie zijn de regisseurs van de voorstelling?
“De regie wordt gedaan door Anneke Schröder en Wim Peters. Ik heb al super veel geleerd van hun want ik had nog helemaal geen ervaring met toneel.”

Waarom heb je jezelf opgegeven voor Xperiment?
“Ik las de poster die rond heel de school hing, en ik was gelijk geïnteresseerd. Ik vond het ook leuk om te zien hoe dat nou eigenlijk te werk gaat zo een voorstelling, dus toen dacht ik bij mezelf waarom niet.”

Welke rol heb je en wat houd jou rol in?
“Ik ben de sportieveling, ze wil altijd goede punten halen en ze is natuurlijk heel sportief. Ze wil eigenlijk in alles de beste zijn!”

Hoe reageerde jij toen je te horen kreeg dat jij een rol kreeg?
“Ik was echt super blij en ik had het echt niet verwacht, omdat ik een van de jongste was die auditie had gedaan.”

Wat voor rollen zijn er in de voorstelling?
“Er zijn verschillende typetjes ik speel bijvoorbeeld de sportieveling, toen ik dat voor het eerst hoorde dacht ik deze rol past echt niet bij mij! Maar nu zal ik geen ander typetje willen spelen.”

Heb jij overeenkomsten met jou rol?
“Niet heel veel maar er is wel één overeenkomst namelijk: dat ik soms verkeerde opmerkingen kan maken.”

Stel je mag zelf een rol kiezen, welke rol zou dat dan zijn?
“Dit vind ik best wel een moeilijke vraag maar als ik echt moet kiezen kies ik voor: de nerd want dat lijkt mij gewoon super leuk om te spelen.”

Hoe is het groepsverband in jullie groep?
“Ik vind zelf dat wij echt een hele leuke groep hebben. Wel met veel verschillende leeftijden, maar omdat je veel met elkaar werkt wordt je band veel sterker met elkaar.”

Wanneer is de uitvoering van de voorstelling?
“Het eerste blok is in februari en het tweede blok in maart en die blokken zijn voor de scholen. De voorstelling wordt dan ook onder schooltijd opgevoerd voor alle tweedeklassers in Helmond. Voor de geïnteresseerde die niet op deze scholen zitten, worden twee avondvoorstellingen gegeven.”

Hoe ver zijn jullie met het produceren van de voorstelling?
“Ongeveer een maand geleden hebben we het script gekregen, we wisten al wel wat de verhaal lijn was want we hebben zelf ook een deel van het script gemaakt. Nou gaan we nog heel veel oefenen en veel op de details letten en dan moet het goed komen!”

Wil jij nog meer te weten komen over Xperiment? Volg ze dan op Facebook.