Mediahuis Helmond opent jongerenafdeling Bibliotheek Helmond-Peel

1972

Op maandag 6 mei zal een delegatie van de nieuwsredactie van Mediahuis Helmond de nieuwe jongerenafdeling openen van Bibliotheek Helmond-Peel aan de Watermolenwal in Helmond. Ook een schoolklas van Vakcollege Helmond is hierbij aanwezig. Als onderdeel van de opening verzorgd Loesje, van de posters, een workshop. Met Loesjes kritische en speelse blik gaan we kijken naar thema’s en onderwerpen waar jongeren mee bezig zijn. De opening start om 16:00 uur.

Een nieuwe afdeling
De jongerenhoek in Bibliotheek Helmond is vernieuwd. Nieuw is bijvoorbeeld de Bieb4You-wand, waarin zowel leesboeken als informatieve boeken op thema in de kast staan. Bij ‘In the Picture’ worden nieuwe boeken gepresenteerd. Er is aandacht voor digitale presentatie, landelijke campagnes en informatie uit de stad. Gekozen is voor een open ruimte met veel aandacht voor actualiteit, en een vernieuwde manier van presenteren. Er zijn meer werk- en samenwerkplekken gerealiseerd. De komende periode gaat de bibliotheek volop met jongeren in overleg, om samen met hen deze jongerenafdeling echt tot een publiekstrekker te maken in Helmond. Met het uitgangspunt ‘De jeugd heeft de toekomst’ zijn wij nu goed toegerust om deze jongeren te inspireren en te verrassen met actuele media.

Mediahuis Helmond
In de redactie van Mediahuis Helmond zitten diverse jongeren die lezen als een grote hobby beschouwen. Ze vinden het een eer dat ze betrokken zijn bij de opening van deze nieuwe afdeling. Mediahuis Helmond bestaat uit circa 25 leerlingen van de scholen van OMO Scholengroep Helmond: Dr.-Knippenbergcollege, Carolus Borromeus College, Vakcollege Helmond en Praktijkschool Helmond.