Zomertrends 2019: dit gaan we dragen!

2318

Het is alweer bijna zomer, maar wat draag je dan? Wat zijn de nieuwe zomertrends? Met het goede weer heb je natuurlijk wel mooie outfits nodig, hoe kun je nou de perfecte outfit samenstellen? Daar gaan we naar kijken. Dit hoeft natuurlijk niet jouw stijl te zijn; je moet dragen wat je wilt maar dit zijn de nieuwe trends.

  1. Wat zijn de nieuwe zomer kleuren?

Je ziet de laatste tijd dat er heel veel felle kleuren worden gebruikt, zoals felroze T-shirts, maar dit word dan meestal wel gecombineerd met bijvoorbeeld een zwart- of wit broekje. Je ziet ook veel leuke printjes in verschillende kleuren. En iets dat heel veel gedragen word zijn dierenprintjes. Dit word op jurken, jumpsuits, T-shirts gebruikt et cetera.

  1. Broeken

Bij fashion herken je nu vaak weer de kledingstijl van vroeger. Dit merk je bij de kleuren, maar ook bij de broeken. Bij de broeken gaan we terug naar de jaren 90 want je ziet nu dat er weer heel veel mom jeans in de mode zijn. Dit zijn wijdere spijkerbroeken. De spijkerbroeken zijn highwaisted dat betekent dat ze nog over je heupen komen. Maar in de zomer zijn lange broeken te warm dus ze hebben ook de korte variant. Dit is dus perfect met het warmere weer! Vorig jaar zag je heel veel gaten in de broeken maar die zie je nu veel minder onder de tieners nog wel maar verder bijna niet meer. De skinny jeans die zie je ook nog veel en ook in korte broeken.

  1. Shirts

Ook qua bovenkleding heb je veel dingen die teruggaan naar vroegere tijden. Maar we hebben ook weer een paar nieuwere dingen. Zoals de off the shoulder top, dit is simpel gezegd gewoon een leuke blouse met een patroon die stopt bij je schouders. Ook zie je veel croptops (naveltruitjes) voorbijkomen. Dit zijn T-shirts die boven je navel komen. Ook deze croptops hebben veel leuke designs. De croptops zijn in het jaar 1990 populair geworden en gingen in 2000 uit de mode en kwamen in 2010 weer terug in de mode.

En natuurlijk de normale T-shirts, maar nu worden ze vaak oversized gedragen. Ze worden soms ook gedragen als jurk. Of doe er een leuke riem omheen om de outfit leuker te maken. Of ze hebben een oversized blouse en dan doen de ene kant wel in hun broek of rok maar de andere kant niet. Want dat geeft dan een speels effect.

  1. Rokken

Ook de rokken komen weer terug. Degene die je het meest ziet zijn de hele lange rokken die tot je enkels komen en de rokken die heel kort zijn. De lange rokken die zijn vaak geplooide en hebben leuke kleuren of printjes. De meest voorkomende kleuren zijn: donkerder groen, zwart en wit met gouden details zoals de band om de taille. De korte rokjes worden overigens in alle kleuren gedragen. Bij de korte rokjes worden bijna alle T-shirts gedragen en bij de lange rokken worden of strakke T-shirts gedragen of oversized T-shirts gedragen.

  1. Jassen

Ondanks het lekkere weer kan het s ’avonds misschien nog afkoelen en dan heb je een jas nodig, maar welke is in de mode? Je ziet de laatste tijd veel puffy jackets, dit zijn jassen met heel vulling erin. Ze hebben dan een leuk berenvelletje (wel nep!) Ook zie je nog steeds heel veel bomber jassen en regenjassen. De regenjassen zijn dan korter dus beter voor in de lente/zomer.

  1. Accessoires

Deze zomer heb je super veel accessoires: van tassen naar sieraden naar riemen ga zo maar door. Er worden heel veel sieraden gedragen, veel kettingen oorbellen ringen armbanden etc. de meeste hebben er een diamant aan zitten of hangen. Riemen, de laatste tijd worden er veel riemen gedragen maar niet de standaard riem met een ijzeren gesp. Maar met een plastic gesp die je vast clipt. En ook die zie je in heel veel verschillende kleuren. Ook een mooie zonnebril is belangrijk. Je ziet veel hele grote zonnebrillen met eigenlijk alleen maar glas en de kleine zonnebrillen met verschillende kleuren glas.

  1. Schoenen

Dit deel van de outfit kan je outfit maken of breken. Dus deze stap is ook heel belangrijk! Wat nu heel veel gedragen wordt zijn natuurlijk sneakers, vaak witte sneakers met een accent kleur die de schoen op vrolijkt. In veel winkels zie je ook schoenen met hoge zolen of grove zolen bijv. de Fila Disruptor. Niet alleen worden er sneakers gedragen ook laarzen, een voorbeeld er van zijn de Dr. Martens (Felix rub off en de Jadon zijn de bekendste). Qua sandalen en slippers is er geen nieuwe mode bij gekomen en is hetzelfde gebleven.