Op 25 oktober 2018 is de grote aftrap van een nieuwe samenwerking in Helmond. International Business College van het Carolus Borromeus College neemt vanaf die dag haar intrek in de innoverende en inspirerende omgeving van Driessen Groep. De middelbare school en het bedrijf gaan elkaar versterken.

“Het idee ontstond toen ik Jeroen Driessen tegenkwam op een informele bijeenkomst”, vertelt economiedocent Martijn Derks. Hij is samen met collega Hans van Vugt coördinator van de International Business College (IBC). “Driessen Groep investeert in onderwijs en we zagen meteen een kans voor de IBC-scholieren van het Carolus. Hoe goed zou het voor de toekomstige ondernemers zijn als ze nu al frequent konden werken binnen een professionele organisatie? Meer en meer sturen we aan op het ontwikkelen van vaardigheden als communiceren, samenwerken, organiseren en solliciteren. Er is geen bedrijf in de regio waar ze dit beter eigen kunnen maken, dan bij Driessen Groep. Zij kennen de behoeftes van de arbeidsmarkt en wij stomen onze scholieren daarvoor klaar. De samenwerking past dus prima. Er ontstaan al veel gave ideeën om elkaar te vinden en te versterken.”

Onderwijs en bedrijfsleven verbonden op de Human Campus
Het IBC gaat op een mooie wijze gebruikmaken van de Human Campus van Driessen Groep. Marit Dijkmans is programmamanager Opleidingen binnen het bloeiende bedrijf op bedrijventerrein Groot Schooten. “De leerlingen van het IBC Carolus gaan werken op deze campus, dé plek waar we werkgeluk mogelijk maken door de verbinding te leggen tussen mens en werk. We zoeken daarin bewust de samenwerking tussen het bedrijfsleven en het onderwijs. Dit doen we al met studenten van de Fontys Hogeschool en nu dus ook met de leerlingen van het Carolus Borromeus College. Het IBC Carolus geeft de jongste generatie ondernemers een gezicht. Wij leren van hun frisse ideeën en jonge enthousiasme en zij leren van onze brede ervaring met ondernemerschap en opleiden. Een gouden combinatie, wat ons betreft!”

Aftrap 25 oktober
Op donderdag 25 oktober openen we samen dit nieuwe initiatief. Vanaf 9:45 uur is er een ontvangst en een openingswoord, erna volgt een rondleiding. Na de lunch gaan de leerlingen aan de slag. Er is onder meer een gastspreker in de theaterzaal: de Helmondse topondernemer Jan van Hout vertelt zijn aansprekende verhaal. Martijn Derks: “Zo’n leerzame ervaring is een goed voorbeeld van wat we gaan bieden aan de nieuwe generatie ondernemers. Meteen de juiste studiekeuze, werkplezier en alles bieden dat nodig is om straks te excelleren in de bedrijfswereld. Daar gaan we samen voor.”