De excursie naar Keulen

1813

Donderdag 10 oktober gingen de derdeklassers van havo, vwo en gymnasium van het Carolus op excursie naar Keulen, voor het vak Duits. Een verslag van redactrice Fenne Sproet.

Het Carolus heeft voor het eerste jaar een activiteitenweek ingepland waar alle activiteiten die normaal over het jaar verspreid worden in één week worden gezet. Zo was de excursie naar Keulen ook in de activiteiten week. Om half 9 vertrok de bus naar Keulen. De excursie kon beginnen! Toen we aankwamen in het centrum van Keulen liepen we naar de Dom en kregen we even de vrije tijd om wat te eten daarna begon het echte werk!

Een leerzaam spel
We werden in groepjes verdeeld en kregen uitleg over wat we gingen doen. Allemaal kregen we een telefoon met daarop een gps en opdrachten. Het leuke aan dit spel was dat je ook boobytraps kon plaatsen voor andere teams en als ze daar doorheen liepen kregen ze punten aftrek. We kregen verschillende opdrachten, zoals een filmpje maken van onze groepsyell in het Duits, opdrachten over monumentale stukjes en foto’s maken van je groepje bij monumenten. Alle opdrachten waren in het Duits, dat was soms best even nadenken. Het einde van het spel naderde en er werd via de telefoon bekend gemaakt waar je weer moest verzamelen. Daar werden de winnaars bekend gemaakt. De eerste, tweede en derde plaats kregen allemaal een prijs (wat een erg leuke toevoeging van het spel was).

Na het spel kregen we zo’n twee uur vrije tijd om de stad in te gaan, dat was erg gezellig. De dag kwam tot zijn einde en we vertrokken met de bus weer richting school. Het was een hele gezellige, educatieve dag!