Heropening Vakcollege Helmond: wat een feest!

1976

Gisteren was het eindelijk zover: na een verbouwing die bijna een jaar duurde, werd het splinternieuwe Vakcollege Helmond heropend. Onder de foto lees je meer en vind je de link naar het fotoalbum!

We trapten om 16:00 uur af met het officiële deel. Er waren enkele sprekers en er werden mensen bedankt, maar bijzonder was natuurlijk vooral wat onze leerlingen lieten zien. Brent speelde op zijn gitaar en begeleidde later Rykku Gaya, die prachtig zong. Er was een rap van Exauce Paolo van de Praktijkschool Helmond. Drie leerlingen werden op het podium geïnterviewd over hoe het is om les te krijgen op een school in verbouwing en weer twaalf anderen lieten hun lipdub zien. Bij die laatste activiteit gebeurde van alles: er kwamen ballonnen naar beneden, er werden luchtbellen geblazen en grote confettikanonnen afgeschoten. Er was een knal, er werden acht borden omhoog gehouden op het podium, en… de nieuwbouw was officieel geopend.

“Wat een enthousiasme!”
Na het officiële deel waren er rondleidingen, hapjes en drankjes. Collega’s liepen vol bewondering rond, maar ook medewerkers van andere scholen en vertegenwoordigers van het bedrijfsleven en de politiek. ’s Avonds kwamen vervolgens veel buurtgenoten en ouders een kijkje nemen. Op de drie afdelingen werd veel getoond, van webwinkel tot houtbewerking en van hairdesign tot junior company. Meest gehoord compliment: wat een enthousiaste leerlingen!

Wij danken alle bezoekers en al onze leerlingen voor een heerlijke dag.

De 50 mooiste foto’s zijn te vinden via deze link.
Hieronder vind je het verslag van ED (klik erop voor een vergroting).