Mediahuis Helmond: leuk en leerzaam

1371

Leerlingen van de vier scholen van OMO Scholengroep Helmond kunnen vrijblijvend lid worden van de redactie van Mediahuis Helmond. Ze kunnen erbij komen wanneer ze willen, bijdragen leveren wanneer ze willen en ook afscheid nemen wanneer dat voor hen goed voelt. Na drie fijne jaren verlaat Fenne Sproet (4 havo, Carolus) onze redactie. Zo krijgt haar eindexamenjaar na de zomer alle aandacht die nodig is. Ze kijkt terug in haar laatste artikel. Dankjewel, Fenne!

Foto hierboven: de opening in november 2018, met de Helmondse wethouder Cathalijne Dortmans

Na drie leuke en leerzame jaren heb ik besloten om Mediahuis te verlaten, maar ik kan het Mediahuis natuurlijk niet verlaten zonder mijn laatste artikel te schrijven. Wat zijn mijn ervaring bij het Mediahuis en wat maakt het Mediahuis zo leuk?

Drie jaar geleden werd het Mediahuis opgestart, er hingen poster rond de school en die trokken gelijk mijn aandacht. Ik wou graag nieuwe dingen leren en tegelijkertijd mijn hobby’s voor fotografie en schrijven verder ontwikkelen en dat kon bij het Mediahuis!

Als snel kwam de eerste redactievergadering waarin iedereen die interesse had om mee te doen elkaar leerde kennen en er werd uitgelegd wat de doelen voor het Mediahuis waren.

Bij het Mediahuis werkt iedereen op zijn/haar eigen manier, je mag zelf de keuze maken wanneer en wat jouw inbreng voor Mediahuis is. Dit maakt het ‘werken’ voor Mediahuis erg leuk omdat er geen verplichtingen aan zitten, je werkt dus erg zelfstandig.

Het Mediahuis is vooral heel leerzaam. Tijdens mijn tijd bij het Mediahuis heb ik ontzettend veel dingen geleerd. Zo heb ik mijn schrijf-, fotografie- en edit-vaardigheden ontwikkeld. Maar dat is niet het enige wat ik heb geleerd, zo leer je ook zelfstandigheid, samenwerken en krijg je meer zelfvertrouwen in jouw werk.

Tijdens redactievergaderingen komen eens in de zoveel tijd ook gastsprekers, bijvoorbeeld NOS Stories, Omroep Brabant en nog veel meer. Tijdens die moment leer je van mensen uit het vak, zij vertellen je over hun ervaringen in hun werkgebied wat erg interessant en leerzaam is. Ook zijn er mogelijkheden om naar verschillende dingen heen te gaan zo zijn wij met de gehele Mediahuis-redactie naar Weekkrant de Loop in Helmond gegaan en ben ik samen met een ander redactielid naar een theatervoorstelling gegaan in het Speelhuis.

Je leert veel nieuwe mensen kennen, het is namelijk super gezellig om met leerlingen van verschillende scholen in Helmond samen te werken!  Zo kan je bijvoorbeeld ook samen artikelen schrijven met andere leerlingen en zitten we iedere redactievergadering met iedereen samen om te brainstormen over nieuwe ideeën en die ideeën met elkaar te delen.

Kortom: het Mediahuis is ontzettend leuk en leerzaam. Daarom raad ik je zeker aan om deel te nemen aan het Mediahuis als je zit te twijfelen, ik zeg gewoon doen! Wie weet haal jij er ook nog leuke vriendschappen aan over.