Afscheid van de Scalazaal…

2233

Een van mijn grootste hobby’s is viool spelen, en dat doe ik al sinds dat ik 6 jaar ben. Ik krijg iedere week les op het Kunstkwartier van Yvonne Fransen, en elke vrijdagavond doe ik mee in een ensemble. Daar zitten veel violisten en cellisten in. Om die stukken te laten horen, wordt er af en toe een voorspeelavond georganiseerd, in de Scalazaal.

Bij een voorspeelavond mogen er allemaal kinderen die bij het Kunstkwartier les hebben een stukje laten horen. De leeftijden zijn allemaal verschillend; de een speelt pas een jaar, en de ander speelt al 10 jaar. Zo leer je ook steeds meer kinderen kennen. Die voorspeelavonden worden bijna altijd gehouden in de Scalazaal, waar het Kunstkwartier veel gebruik van maakt.

Helaas is de Scalazaal in de nabije toekomst niet meer het podium voor de vele leerlingen van het Kunstkwartier. En omdat iedereen dat natuurlijk jammer vind, wordt er op woensdag 19 december om 19:30 uur (meer info) een laatste kerstconcert georganiseerd, waar niet alleen violisten aan meedoen, maar het hele Kunstkwartier! Van zangers en zangeressen tot drummers en slagwerkers. En het is natuurlijk een kerstconcert, maar tegelijk dus ook een afscheidsconcert. Het laatste concert van het Kunstkwartier in de Scalazaal.