Workshop robotica voor leerlingen groep 6

1568

In de afgelopen toetsweek zijn wij met een aantal leerlingen uit onze roboticateams naar basisschool Mozaïek gegaan, waar we een interactieve roboticaworkshop aanboden aan leerlingen van groep 6. Onder de foto meer over deze leuke en leerzame activiteit.

Het doel van de workshop? Leerlingen enthousiasmeren voor technologie en specifiek voor robotica, waarbij we laten zien wat we op onze school zoal doen met techniek, technologie en innovatie. De groep 6-leerlingen kregen enkele opdrachten die te maken hebben met het maken, programmeren en bedienen van een robotarm. Tussendoor hielden de Knip-leerlingen een pitch waarin zij vertelden over hun roboticaproject.

De basisschoolleerlingen vonden het geweldig! Wij bedanken basisschool Mozaïek.

Doorlopende leerlijn robotica

Sinds dit schooljaar hebben we op onze school een doorlopende robotica-leerlijn. Leerlingen uit klas 1 en 2 doen mee aan de First Lego Leaugue, waarbij zij met behulp van Lego-Mindstorms een robot bouwen en programmeren. De wedstrijd tegen andere teams is op 8 december op de Kempel. Leerlingen uit hogere klassen doen mee met de First Tech Challenge. Deze robot is ongeveer 30 bij 30 cm en wordt helemaal zelf gebouwd en geprogrammeerd. Samen met een aantal andere scholen in Nederland wordt dit jaar een landelijke competitie opgezet. Op 13 januari zullen wij met ons team meedoen aan één van de landelijke voorrondes. Iedere donderdagmiddag werken onze leerlingen in het TechLab samen met leerlingen van het Vakcollege Helmond aan deze roboticaprojecten

Daarnaast doen we ook mee aan de First Robotics Competition. Wij hebben samen met studenten van de Fontys-opleiding Mechatronica een team samengesteld met twee excellente vmbo-leerlingen, havo 4, vwo 4 en vwo 5-leerlingen. In totaal gaat het om negen leerlingen van de Knip, Vakcollege Helmond en het Carolus Borromeus College. Iedere dinsdagavond hebben zij sinds september een teamavond in Eindhoven, waar zij de benodigde vaardigheden leren om in januari in zes weken vanaf nul een industriële robot te bouwen. Tijdens de carnavalsvakantie en de daaropvolgende maatwerkweek  zullen wij met het hele team naar San Francisco gaan, om mee te doen aan de voorrondes. Vorig jaar deden we hetzelfde in Los Angeles en San Diego: een week die de leerlingen nooit zullen vergeten.

Foto’s hieronder: Cindy Raaijmakers, Innovatieteam QLIQ.