Oplevering van onze nieuwe school

2638

De eerste stap is gezet. Waar 16 maanden geleden niks van waarde lag en waar daarvoor de mooiste voetbalwedstrijden werden gespeeld, ligt nu een prachtige school. En dit is nog maar het begin. Leermiddelen die hun tijd ver vooruit zijn, lokalen die uitklapbaar en doorzichtig zijn tot aan een heel nieuw lesrooster. Het nieuwe knipgebouw biedt alles, en meer! 

Een verslag van Mo Janssen, vwo 3 op het Dr. Knippenbergcollege. Bekijk heel veel foto’s van het nieuwe gebouw en de sleuteloverdracht hier.
 
Stap 1 
Het project De Braak is van start gegaan. De allereerste stap van dit innovatieve project was op 23 april officieel aan OMO Scholengroep Helmond. Met de symbolische sleuteloverdracht van de oudste leerling van de school naar de jongste werd het officiële deel beëindigd. Het nieuwe gebouw van het Dr. Knippenbergcollege is in één woord: adembenemend. Hoe mooi iedereen het ook vindt, het is slechts een eerste stap. Na dit prachtige gebouw worden een zwembad, de MFSA (thuis van onder meer de Praktijkschool en Helmond Sport), sportclub de Braak en fysioclub JVDI toegevoegd aan de catalogus van het al indrukwekkende project de Braak. Wethouder van Dijk hoopt het project in 2025 afgerond te hebben. 
 
Eerste indruk 
“Vet, fantastisch, super, licht, mooi”, vat mevrouw Schirru, maatschappijleer-docente samen. Meneer Reuter van levensbeschouwing zegt: “Ik ben hier geweest zonder muren en ramen, en ik ben ervan overtuigd dat we die er later weer uit gaan knallen.” Ikzelf zou niks anders verwachten. 

“Ik was bang dat het op een soort ziekenhuis zou lijken, maar dat is niet het geval”, zegt Benny, conciërge van het Dr. Knippenbergcollege. En meneer Sauvé van aardrijkskunde: “Ik heb het de vorige keer ook gezien toen ik de eerste keer kwam kijken, maar nu met aankleding erbij et cetera, heb ik heel veel zin om hier volgend jaar les te geven.” 
 
Long time in the making 
De nieuwe school is een groot contrast met de andere school. De nieuwe school is modern, open en licht. Ik heb nooit veel problemen met de oude school gehad, tót ik de nieuwe school zag. Nu wil ik in geen andere school les hebben. De lokalen zijn, zoals ik al zei, uitklapbaar. Er zijn schuifdeuren die lokalen met elkaar koppelen. Ook bestaan er voor sommige lokalen ‘visuals’ die bij iedere kijk weer nieuwe geheimen onthullen. De coördinaten van Helmond bijvoorbeeld, in het aardrijkskundelokaal. Ook het Technasium en vorm en media zijn in één lokaal komen te zittenHet maakt allemaal een mooi geheel, en een nog mooiere school. 
 
Kortom, ik heb er zin in. En ik denk dat ik voor veel van mijn schoolgenoten spreek als ik zeg dat we er allemaal zin in hebben. Ook al verlaten we onze oude school, we verlaten de Knip niet. Het gevoel dat dKnip ons geeft verlaten we niet. Mevrouw Frantzen zegt het het best: “We trekken de Knip een nieuw jasje aan, maar een trut in een jasje blijft een trut. Het Knipgevoel in een nieuw jasje blijft het Knipgevoel.” En daar ben ik het helemaal mee eens.