Over ons

Wij zijn leerlingen van vier middelbare scholen in Helmond. Deze scholen vormen samen OMO Scholengroep Helmond. Samen vormen we een redactie: het hart van Mediahuis Helmond. De meeste producties op deze website (tekst, fotografie én video) zijn door ons gemaakt. De vier scholen? Dat zijn:

Naast ons werk, vind je hier ook ook bijdragen van gastschrijvers. Dit kunnen leerlingen zijn van onze scholen, maar ook reportages en artikelen van bijvoorbeeld docenten of ouders. Verder zijn er Helmondse organisaties die regelmatig van zich laten horen; denk bijvoorbeeld aan Het Speelhuis en Helmond Sport. Maar denk ook aan ondernemers, politici of mensen die veel weten van media, psychologie of de nieuwste films en boeken.

Wat we nog meer doen
Wij vormen Mediahuis Helmond omdat we het leuk vinden en beter willen worden in vaardigheden als schrijven, fotograferen, filmen, beeldbewerking en videomontage. We krijgen er geen cijfer voor, wel veel voldoening! Af en toe krijgen we gastcolleges op school en trekken we eropuit om te zien hoe het eraan toegaat op echte redacties, bij mediabedrijven in de regio. We vinden het ook leuk om samen te werken met partijen als Weekkrant De Loop, Omroep Helmond, Dit Is Onze Wijk, De Weblog en ED.

Contact
Heb je een tip voor ons? Kun je iets voor ons betekenen?
Wil je meedoen of heb je een vraag? Stuur dan een e-mail naar info@mediahuishelmond.nl!